117'

Nicky Aerts
Nicky.jpg
Foto Kaat Pype

Nicky Aerts studeert in 1990 af als tolk Engels-Duits in Gent. Volgt daarna in Brussel een acteursopleiding aan de Kleine Academie, een privéschool opgericht door Luc De Smet. De focus ligt daarbij op het zelf creëren, naar het voorbeeld van theaterpedagoog Jacques Lecoq in Parijs.

Na een paar jaar in de Brusselse en Gentse theaterscene komt ze in 1999 bij de VRT terecht, ter vervanging van Veerle Keuppens, de toenmalige presentatrice van het cultuurmagazine De Kunstberg bij Radio3, de voorloper van Klara.

Daarna volgen heel wat programma’s bij Radio1 en de nieuwsdienst om uiteindelijk 20 jaar later terug bij Klara te belanden en daar opnieuw samen met nethoofd Chantal Pattyn een cultuurprogramma te presenteren, Pompidou.

Tussen 2009 en 2016 woonde ze eerst 4 jaar in Berlijn en vervolgens 3 jaar in Jeruzalem. In Berlijn volgde ze les aan de Humboldt Universität, studeerde ze Russisch in het Russisches Haus, gaf ze historische rondleidingen in de stad en bracht ze af en toe verslag uit voor de radionieuwsdienst.

In Jeruzalem nam de frequentie van de verslaggeving aanzienlijk toe en schreef ze regelmatig bijdrages voor vrt-nws over het Israëlisch-Palestijns conflict en was ze ook vaak als correspondent te horen op vrt radio.

Als ze niet in België is zit ze in Iran, waar ze haar nieuwsgierigheid naar andere talen en persoonlijke verhalen voedt.

Nicky Aerts houdt zich graag op waar cultuur, geschiedenis en maatschappij elkaar ontmoeten.